Αγγλικά - Epikinonia-school.gr

Μαθήματα Για Παιδιά

Το κέντρο ξένων γλωσσών Επικοινωνία εδώ και 17 χρόνια είναι εστιασμένο στα παιδιά. Ελάτε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε από κοντά.

Δείτε εδώ

Μαθήματα Για Ενήλικες

Ελάτε στο κέντρο ξένων γλωσσών Επικοινωνία και ενταχθείτε σε μία ομάδα ενηλίκων μαθητών όπου τα μαθήματα προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες.

Δείτε εδώ

Ιδιαίτερα Μαθήματα

Ξεκινήστε ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών με την βοήθεια των έμπειρων καθηγητών της Επικοινωνίας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα προσαρμόζονται στις ανάγκες σας

Δείτε εδώ

Αγγλικά:

Η καινούρια Ευρώπη, το γεγονός ότι τα Αγγλικά είναι η γλώσσα του εμπορίου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ότι τα Αγγλικά θεωρούνται προαπαιτούμενη γλώσσα για κάθε είδους δουλειά αλλά και για μεταπτυχιακές σπουδές σε όλους τους τομείς καθώς και το μέσον επικοινωνίας εκατομμυρίων ανθρώπων στις καθημερινές και επιχειρησιακές τους συναλλαγές την καθιστούν πρώτη στις προτιμήσεις των σπουδαστών και εργαζομένων. Περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Αγγλικά ως μητρική γλώσσα , ενώ ακόμα 300 εκατομμύρια άνθρωποι τη μιλούν ως δεύτερη γλώσσα. Είναι η επίσημη ή ημιεπίσημη γλώσσα σε πάνω από 60 χώρες του κόσμου. Διεθνείς Οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή , καθώς και συγκεκριμένα επαγγέλματα, όπως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεδριάζουν ή χρησιμοποιούν τα Αγγλικά ως κύριο επικοινωνιακό μέσον.

english

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Επικοινωνία» ξεχωρίζει με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών που προτείνει για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, βασιζόμενο στην πολυετή εμπειρία, τις πρωτοποριακές μεθόδους και τη χρήση πολυμέσων – διαδραστικοί πίνακες (interactive boards) , εργαστήρι υπολογιστών (computer lab) , e-books (πρόγραμμα επιπλέον εξάσκησης στο σπίτι) , audiobooks (ακουστικά CDs) και το αποκλειστικό Exam Support . Τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα προσφέροντας στον μαθητή υψηλού επιπέδου διδασκαλία σε ένα άνετο και υπερσύγχρονο χώρο. Προσφέρουμε εξειδικευμένα προγράμματα, προσανατολισμένα στις ανάγκες των μαθητών, φοιτητών και ενηλίκων, τα οποία εμπλουτίζονται με συμπληρωματικές δραστηριότητες.

Η πολύχρονη εμπειρία και η δοκιμασμένη μεθοδολογία μας αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία των σπουδαστών μας στις εξετάσεις για την απόκτηση ενός ή περισσοτέρων από τα ακόλουθα διπλώματα .

Πτυχία Αγγλικών

 • Πτυχία +

 • Εξετάσεις Cambridge +

  Mε την ευρεία γκάμα πιστοποιητικών που διαθέτει στα αγγλικά, το Cambridge ESOL ανταποκρίνεται με επιτυχία στις διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες του κάθε υποψήφιου. Δείτε στα δεξιά όλες τις υποκατηγορίες σχετικά με το Cambridge ESOL.

  Γλωσσική ικανότητα και Περιγραφές Γλωσσικής Επίδοσης

  Το σύνολο των εξετάσεών μας είναι προσαρμοσμένο στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες, διεθνώς αναγνωρισμένο πλαίσιο στην ανάπτυξη του οποίου έχει συμβάλει και το Cambridge ESOL. Το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί έξι επίπεδα περιγραφής των γλωσσικών δεξιοτήτων από το A1 έως το Γ2. Με την επιτυχία σας στις εξετάσεις μας, ανοίγετε τον δρόμο βελτίωσης των γλωσσικών δεξιοτήτων σας στην αγγλική γλώσσα μέσα από περισσότερο απαιτητικά πιστοποιητικά στα οποία μπορείτε να εξεταστείτε. Παράλληλα, οι ικανότητες και η αυτοπεποίθησή σας αυξάνουν.

  Στα Can Do Statements που αναπτύχθηκαν από την Ένωση Εξεταστών Γλωσσομάθειας στην Ευρώπη, αναλύονται τα επίπεδα γλωσσομάθειας με κριτήρια που συμπεριλαμβάνουν τις πρακτικές δεξιότητες όπως η σύνταξη επιστολών ή η κατανόηση ανακοινώσεων. Οι εξετάσεις του Cambridge ESOL επικεντρώνουν στις δεξιότητες αυτές. Στόχος τους είναι να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση στη καθημερινή χρήση των αγγλικών.

  Οι εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Cambridge ESOL οδηγούν στα κορυφαία πιστοποιητικά αγγλικής γλωσσομάθειας παγκοσμίως. Τα πιστοποιητικά αυτά αποτελούν διαβατήριο για την εισαγωγή σε διεθνή πανεπιστήμια και για την εξασφάλιση καλύτερων προοπτικών εργασίας. Πάνω από 1.000.000 Έλληνες έχουν πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου του Cambridge ESOL.

  Οι παραπάνω εξετάσεις διατίθενται και ειδικά σχεδιασμένες για υποψηφίους με μαθησιακές ή κινησιακές δυσκολίες. Σας προτείνουμε να απευθυνθείτε έγκαιρα στο εξεταστικό σας κέντρο για περισσότερες πληροφορίες.

  Οι εξετάσεις του Ινστιτούτου Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Cambridge:

  First Certificate in English (FCE)

  Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει η απόκτηση του FCE:

  • Το πιστοποιητικό FCE ισχύει εφ'όρου ζωής.
  • Το FCE είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα για επαγγελματικούς σκοπούς και σπουδές.
  • Χιλιάδες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς αναγνωρίζουν επίσημα το FCE ως ένα πιστοποιητικό Αγγλικών ανωτέρου μέσου επιπέδου.
  • Το FCE αποτελεί ένα ιδανικό πρώτο βήμα για να προχωρήσετε και σε εξετάσεις για υψηλοτέρου επιπέδου πιστοποιητικά όπως τα Certificate in Advanced English (CAE) και Certificate of Proficiency in English (CPE).
  • Η εξέταση FCE χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική σας ζωή και να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεστε περισσότερο.
  • Επειδή η εξέταση FCE καλύπτει και τις τέσσερεις σημαντικές γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία – θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση των Αγγλικών σε καθημερινές καταστάσεις.

  Certificate of Proficiency in English (CPE)

  Τι σας προσφέρει το CPE;

  • Το πιστοποιητικό CPE ισχύει εφ'όρου ζωής.
  • Το CPE είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα για επαγγελματικούς σκοπούς και σπουδές.
  • Χιλιάδες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς αναγνωρίζουν επίσημα το CPE ως ένα πιστοποιητικό άριστης γνώσης αγγλικών.
  • Η εξέταση CPE χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.
  • Επειδή η εξέταση CPE καλύπτει και τις τέσσερεις σημαντικές γλωσσικές δεξιότητες – ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία – θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση των Αγγλικών σε καθημερινές καταστάσεις.

 • Εξετάσεις Michigan +

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιγράψει κανείς ένα σπουδαίο Πανεπιστήμιο: να αναφερθεί στα υψηλού επιπέδου παρεχόμενα πτυχιακά προγράμματα, στις βιβλιοθήκες του, στα εργαστήρια, στις ερευνητικές υπηρεσίες του και στο διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του. Το Πανεπιστήμιο του Michigan παρέχει όλες αυτές τις υπηρεσίες.

  Κατατάσσεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλά από τα μεταπτυχιακά του προγράμματα κατατάσσονται ανάμεσα στα πέντε κορυφαία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το γεγονός και μόνο ότι ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου του Michigan πλησιάζει σε μέγεθος τον προϋπολογισμό του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, αρκεί για να κατανοήσει κανείς το εύρος των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου.

  Είναι προφανές ότι η δημιουργία απαιτητικών τεστ προϋποθέτει εκτενή έρευνα και μεγάλη πείρα στη δημιουργία εξετάσεων, όπως επίσης και εξελιγμένη τεχνολογική υποδομή. Το Ινστιτούτο Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Michigan έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση καθώς κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στις εξετάσεις Αγγλικής γλωσσομάθειας και ανήκει σε ένα από τα Πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη ερευνητική δραστηριότητα στον κόσμο.

  Ιδρύθηκε το 1941 και ήταν το πρώτο στο είδος του κέντρο στους τομείς της γλωσσικής έρευνας και εκπαίδευσης στις Η.Π.Α. Σήμερα, με σταθερή προσήλωση στην ακαδημαϊκή ποιότητα, την αυστηρή εφαρμογή των μεθόδων της επιστημονικής έρευνας, αλλά και με αφοσίωση στις αρχές της ισότητας και προσβασιμότητας, το ELI-UM εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έρευνας, διδασκαλίας και εξέτασης της Αγγλικής ως δεύτερης/ ξένης γλώσσας.

  Οι εξετάσεις του Ινστιτούτου Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Michigan:

  Certificate of Competency in English (ECCE)

  Tο πιστοποιητικό Competency είναι επίσημο αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2, όπως αυτό ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).

  Certificate of Proficiency in English (ECPE)

  Το πιστοποιητικό Proficiency είναι επίσημο αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Γ2, όπως αυτό ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).

  Οι κάτοχοι του ECPE μπορούν να αποκτήσουν την Επάρκεια Αγγλικής Γλωσσομάθειας από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

 • TOEIC Test +

  Τι είναι το TOEIC®;

  Το TOEIC® είναι ένα τεστ πολλαπλών επιλογών που υπολογίζει με ακρίβεια το επίπεδο γλωσσικής επίδοσης υποψηφίων των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Αγγλική. Η βαθμολογία που λαμβάνει ο υποψήφιος δηλώνει πόσο καλά μπορεί να επικοινωνεί με άλλα άτομα στο καθημερινό εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον.

  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το TOEIC®;

  Για την αξιολόγηση του επιπέδου γνώσης της Αγγλικής γλώσσας

  Για την επιλογή νέου προσωπικού

  Για την επιλογή των ήδη εργαζομένων-υποψηφίων για προαγωγή

  Για τον υπολογισμό μισθολογικών αυξήσεων εργαζομένων που συνδέονται με τις γλωσσικές επιδόσεις τους στην Αγγλική

  Για την παρακολούθηση της προόδου στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας

  Που αναγνωρίζεται το TOEIC®;

  Α.Σ.Ε.Π.
  Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και την Κύπρο
  Πανεπιστήμια στο εξωτερικό
  Επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμοί

  Το πιστοποιητικό του TOEIC® αναγνωρίζεται τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και το Ελληνικό κράτος.

 • TOEFL +

  TOEFL® iBT vs TOEFL® ITP

  Παρόλο που το TOEFL® ITP αποτελεί ακαδημαϊκή αξιολόγηση και μετρά το επίπεδο γνώσης ακαδημαϊκών Αγγλικών (όπως το TOEFL® iBT ή pBT) δεν εξυπηρετεί ίδιο σκοπό με το επίσημο TOEFL® τεστ και δε θα πρέπει να συγχέεται και να χρησιμοποιείται αντ' αυτού.

  Τα αποτελέσματα του TOEFL® ITP είναι αποκλειστικά για εσωτερική χρήση και δεν αποστέλλονται σε τρίτους φορείς.

 • IELTS +

  Ιδιαίτερα Μαθήματα για IELTS ( International English Language Testing System )

  Ενδιαφέρεσαι να πετύχεις ένα υψηλό σκορ στο IELTS εύκολα και γρήγορα; Εμπιστεύσου τον εκπαιδευτικό οργανισμό Εκμάθηση και τους έμπειρους καθηγητές και καθηγήτριές της που έχουν απόλυτη εξειδίκευση στις εξετάσεις του IELTS και ξεκίνα τα μαθήματά σου άμεσα με τον πιο οικονομικό τρόπο.

  Για ποιό λόγο να επιλέξεις την Εκμάθηση για τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για IELTS.

  Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες αλλοδαπών απαιτούν ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης και αδειοδότησης, την πιστοποίηση γλωσσικών δεξιοτήτων στα αγγλικά. Οι οργανισμοί αυτοί χρησιμοποιούν oλοένα και περισσότερο την εξέταση IELTS.

  Παγκόσμια αναγνώριση για σπουδές και εργασία

  Η εξέταση IELTS δημιουργήθηκε από το Cambridge ESOL, το Βρετανικό Συμβούλιο και το IDP: IELTS Australia. Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι εντός και εκτός του αγγλόφωνου κόσμου χρησιμοποίησαν το IELTS εντός του 2008. Το IELTS αναγνωρίζεται από περισσότερους από 4.500 οργανισμούς σε περισσότερες από 120 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Η εξέταση είναι διαθέσιμη σε πάνω από 100 χώρες και σε περισσότερα από 300 εξεταστικά κέντρα. Διενεργούνται 4 εξεταστικές περίοδοι ανά μήνα.

  Ακαδημαϊκή ή Γενική Εκπαίδευση

  Η εξέταση IELTS είναι διαθέσιμη σε δύο μορφές:

  • Ακαδημαϊκή – η μορφή αυτή αξιολογεί την ικανότητα ενός ατόμου να σπουδάσει στα αγγλικά σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο
  • Γενικής εκπαίδευσης – η μορφή αυτή απευθύνεται σε άτομα που πρόκειται να μετοικήσουν σε κάποια αγγλόφωνη χώρα με σκοπό την εργασία ή την επαγγελματική πρακτική σε επίπεδο κάτω του προπτυχιακού. Χρησιμοποιείται επίσης στον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από τις υπηρεσίες μετανάστευσης.
 • ESB +

  Τι είναι το πτυχίο ESB;

  Το πτυχίο ESB (English Speaking Board) είναι οι εξετάσεις αγγλομάθειας του πανεπιστημίου Central Lancashire και στην Ελλάδα, διοργανώνονται από το EUROPALSO.

  Από τι αποτελείται η εξέταση ESB Level 1 (B2) σε επίπεδο Lower;

  Η κατανόηση του γραπτού και του προφορικού λόγου, γίνεται σε 5 μέρη.

  ESB Lower B2: Η Δομή της Εξέτασης για το ESB Level 1

 • City and Guilds +

  Εξετάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου

  Οι γραπτές και οι προφορικές εξετάσεις είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους:τα αποτελέσματα της μίας δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της άλλης και προσφέρεται η δυνατότητα να εξεταστεί κανείς στα γραπτά και στα προφορικά σε διαφορετικές εξεταστικές περιόδους.

  Οι γραπτές εξετάσεις είναι διαθέσιμες 6 φορές τον χρόνο, επομένως ο υποψήφιος μπορεί να εξεταστεί όταν πραγματικά αισθάνεται έτοιμος.

  Οι προφορικές εξετάσεις είναι διαθέσιμες όποτε τα Εξουσιοδοτημένα Κέντρα City & Guilds το επιθυμούν.

  Οι πιστοποιήσεις Αγγλικών του City & Guilds είναι σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλικιών.

  Γρήγορα Αποτελέσματα
  Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται 4-6 εβδομάδες μετά από τις ημερομηνίες εξετάσεων.

  Πλήρης εναρμόνιση με το CommonEuropeanFrameworkofReference (CEFR)
  Οι πιστοποιήσεις IESOL και ISESOL προσφέρονται σε 6 διαφορετικά επίπεδα, τα οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές των επιπέδων του Common European Framework ofReference (CEFR) του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τα επίπεδα και οι αντίστοιχοι τίτλοι έχουν ως εξής:

 • BULATS +

  Business Language Testing Service (BULATS)

  Online τεστ για την πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας

  Η μοναδική online εξέταση που πιστοποιεί τις γνώσεις του υποψηφίου μέχρι και το ανώτατο επίπεδο (Γ2-CPE level), διαρκεί έως 90 λεπτά με αυτόματη έκδοση των αποτελεσμάτων. Ιδανικό για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

  Το BULATS είναι ένα μοναδικό και ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πιστοποίησης στην αγγλική αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες (γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά). Αξιολογεί τις γνώσεις των υποψηφίων σε όλα τα επίπεδα (Α1 έως Γ2) στις κατηγορίες Reading, Vocabulary, Grammar και Listening.

  Όσοι αναζητούν ένα γρήγορο και οικονομικό τρόπο αξιολόγησης των γνωσεών τους στα αγγλικά έχουν πολλούς λόγους για να επιλέξουν την εξέταση BULATS. Γρήγορη και έγκυρη, η εξέταση BULATS είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους υποψήφιους παρέχοντας ξεκάθαρες οδηγίες και online βοήθεια σε κάθε στάδιό της. Εξελίσσεται σύμφωνα με το γνωστικό επίπεδο του εξεταζομένου καθώς πρόκειται για αυτοπροσαρμοζόμενη εξέταση, δίνοντας έμφαση περισσότερο στην επικοινωνία και στα γενικά αγγλικά. Η αυτόματη λήψη της βαθμολογίας με το πέρας της εξέτασης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους εξεταζόμενους που χρειάζονται άμεσα ένα έγκυρο πιστοποιητικό. Αναγνωρισμένο παγκοσμίως και στην Ελλάδα από το ΑΣΕΠ, το BULATS αποτελεί μια επιπλέον επιλογή για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ESOL.

  Η εξέταση διατίθεται σε γραπτή, computer based και online μορφή.

 • 1