Γερμανικά - Epikinonia-school.gr

Μαθήματα Για Παιδιά

Το κέντρο ξένων γλωσσών Επικοινωνία εδώ και 17 χρόνια είναι εστιασμένο στα παιδιά. Ελάτε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε από κοντά.

Δείτε εδώ

Μαθήματα Για Ενήλικες

Ελάτε στο κέντρο ξένων γλωσσών Επικοινωνία και ενταχθείτε σε μία ομάδα ενηλίκων μαθητών όπου τα μαθήματα προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες.

Δείτε εδώ

Ιδιαίτερα Μαθήματα

Ξεκινήστε ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών με την βοήθεια των έμπειρων καθηγητών της Επικοινωνίας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα προσαρμόζονται στις ανάγκες σας

Δείτε εδώ

Γερμανικά:

Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα του Πολιτισμού, του Goethe, του Nietzsche , του Mozart, του Beethoven, του Freud και του Einstein. Η Γερμανία αποτελεί ίσως την πιο σημαντική και δυνατή χώρα της Ευρώπης στον πνευματικό, πολιτισμικό και οικονομικό τομέα. Είναι η γλώσσα της Επιστήμης, καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες έχουν σπουδάσει σε χώρες όπου ομιλούνται τα Γερμανικά και αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα σε τομείς όπως, χημεία, φυσική και μηχανική. Εξάλλου, 18% όλων των βιβλίων σε όλους τους τομείς, παγκοσμίως, είναι γραμμένα στα Γερμανικά.

Τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα προσφέροντας στον μαθητή υψηλού επιπέδου διδασκαλία σε ένα άνετο και υπερσύγχρονο χώρο. Δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν με εργαλείο τη γλώσσα που σπουδάζουν. Προσφέρουμε εξειδικευμένα προγράμματα, προσανατολισμένα στις ανάγκες των μαθητών, φοιτητών και ενηλίκων, τα οποία εμπλουτίζονται με συμπληρωματικές δραστηριότητες .

Έτσι, λοιπόν, αν κάποιος επιθυμεί να σπουδάσει σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο στη Γερμανία και να δώσει ώθηση στην καριέρα του τα γερμανικά αποτελούν απαραίτητο εργαλείο.

german

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα προσφέροντας στον μαθητή υψηλού επιπέδου διδασκαλία σε ένα άνετο και υπερσύγχρονο χώρο. Δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν με εργαλείο τη γλώσσα που σπουδάζουν. Προσφέρουμε εξειδικευμένα προγράμματα, προσανατολισμένα στις ανάγκες των μαθητών, φοιτητών και ενηλίκων, τα οποία εμπλουτίζονται με συμπληρωματικές δραστηριότητες.

Η πολύχρονη εμπειρία και η δοκιμασμένη μεθοδολογία μας αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία των σπουδαστών μας στις εξετάσεις για την απόκτηση ενός ή περισσοτέρων από τα ακόλουθα διπλώματα.

Πτυχία Γερμανικών

 • Πτυχία +

 • Fit in Deutsch 1 - A1 +

  O υποψήφιος θα πρέπει να είναι σε θέση:

  • να κατανοεί σε καθημερινές περιστάσεις απλές ερωτήσεις, μηνύματα, πληροφορίες από το τηλέφωνο ή το ραδιόφωνο και σύντομες συνομιλίες,
  • να διακρίνει τις σημαντικότερες πληροφορίες σε γραπτά σύντομα μηνύματα, αγγελίες, περιγραφές, επιστολές και απλά δημοσιογραφικά άρθρα,
  • να γράφει σύντομα προσωπικά μηνύματα,
  • να παρουσιάζει τον εαυτό σου στα πλαίσια μιας συζήτησης και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τον εαυτό του,
  • να θέτει απλές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συζητήσεων πάνω σε οικεία θέματα και να δίνει τις ανάλογες απαντήσεις,
  • σε καθημερινές συνθήκες να διατυπώνει συνηθισμένες παρακλήσεις, προτροπές ή ερωτήσεις και να δίνει τις ανάλογες απαντήσεις
 • Fit in Deutsch 2 - A2 +

  O υποψήφιος θα πρέπει να είναι σε θέση:

  • να κατανοεί σε καθημερινές περιστάσεις απλές ερωτήσεις, ειδήσεις, μηνύματα στο τηλέφωνο, πληροφορίες από το ραδιόφωνο και σύντομες συνομιλίες,
  • να αντλεί τις σημαντικότερες πληροφορίες από γραπτά σύντομα μηνύματα, αγγελίες, περιγραφές, επιστολές και απλά δημοσιογραφικά κείμενα,
  • να γράφεις σύντομα προσωπικά σημειώματα
  • να παρουσιάζει τον εαυτό του στα πλαίσια μιας συνομιλίας και να απαντά σε ερωτήσεις που τον αφορούν, σε συζητήσεις για θέματα που τον αφορούν να διατυπώνει απλές ερωτήσεις και να απαντά ανάλογα,
  • να κάνεις συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με θέματα της καθημερινότητας, να διατυπώνει παρακλήσεις ή προτάσεις και να απαντά ανάλογα.
 • Zertifikat Deutsch B1 +

  Ο υποψήφιος αναμένεται να κατανοεί τα βασικά σημεία του λόγου, αν χρησιμοποιείται κατανοητή επίσημη γλώσσα και αν πρόκειται για οικεία θέματα σχετικά με την εργασία, το σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο κλπ. Να χρησιμοποιεί τη γλώσσα σε συνθήκες που προσφέρονται για τη χρήση της κατά τη διάρκεια ταξιδιών σε περιοχές όπου χρησιμοποιείται αυτή η γλώσσα. Να διατυπώνει απλό και συνεκτικό λόγο για οικεία θέματα και προσωπικούς τομείς ενδιαφέροντος. Να περιγράφει εμπειρίες και γεγονότα, όνειρα, ελπίδες και στόχους, καθώς επίσης να αιτιολογεί και να εξηγεί σύντομα τα σχέδια και τις απόψεις του.

 • Goethe Zertifikat B2 +

  Ο υποψήφιος μπορεί να κατανοεί τα κύρια νοήματα σύνθετων κειμένων που πραγματεύονται συγκεκριμένα ή αφηρημένα θέματα και επιστημονικές συζητήσεις πάνω στο δικό του ειδικό τομέα. Συνεννοείται με ευχέρεια και αμεσότητα με άτομα που έχουν ως μητρική τη γλώσσα-στόχο, καθιστώντας τη συνομιλία μαζί τους φυσική και απρόσκοπτη και για τις δύο πλευρές. Μπορεί να διατυπώνει τις απόψεις του διεξοδικά και με σαφήνεια, να εξηγεί τη θέση του πάνω σε ένα επίκαιρο ζήτημα και να αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφόρων πιθανοτήτων.

 • Goethe Zertifikat C1 +

  Γραπτή ομαδική εξέταση (190 λεπτά)

  Διαβάζετε αποσπάσματα από βιβλία εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια, κριτικές και/ή εκθέσεις. Στις αντίστοιχες ασκήσεις αποδεικνύετε ότι είστε σε θέση να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις εκτενών κειμένων, αποδίδοντας μεταξύ των άλλων το νόημα επιλεγμένων τμημάτων τους.

  Ακούτε συζητήσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, συνεντεύξεις ή ραδιοφωνικά κείμενα, κρατάτε σημειώσεις και αντιστοιχείτε φράσεις.

  Εκφράζετε εκτενώς την άποψή σας σε ένα καλά δομημένο κείμενο πάνω σε ένα θέμα. Για το σκοπό αυτό σας δίνονται πληροφορίες με τη μορφή ενός διαγράμματος.

  Προφορική εξέταση: ανά ζεύγη ή ατομική (15 ή 10 λεπτά αντίστοιχα)

  Στην πρώτη φάση της εξέτασης λέτε την άποψή σας για το περιεχόμενο ενός σύντομου κειμένου. Κατόπιν αναζητείτε από κοινού με το συνομιλητή σας λύση σε κάποιο σχέδιο.

  Αξιολόγηση

  Η εξέταση Goethe-Zertifikat C1 διεξάγεται και αξιολογείται σε όλο τον κόσμο με ενιαία κριτήρια. Οι γραπτές εργασίες και η προφορική επίδοση αξιολογούνται από δύο ανεξάρτητους εξεταστές στα κατά τόπους Εξεταστικά Κέντρα βάσει ενιαίων κριτηρίων.

 • KLEINES - KDS=Kleines Deutsches Sprachdiplom - C2 +

  Γραπτή ομαδική εξέταση (300 λεπτά)

  Στην ενότητα Texterklärung (Ερμηνεία Κειμένου) απαντάτε σε ερωτήσεις πάνω σε ένα λογοτεχνικό ή δημοσιογραφικό κείμενο και διατυπώνετε με διαφορετικό τρόπο ορισμένα αποσπάσματα του κειμένου.

  Στην ενότητα Ausdrucksfähigkeit (Ικανότητα 'Εκφρασης) ασχολείστε με γλωσσικές-γραμματικές παραλλαγές σε ένα κείμενο.

  Στην ενότητα Hörverstehen (Ακουστική Κατανόηση Κειμένου) απαντάτε σε ερωτήσεις πάνω σε μια συνέντευξη ή συνομιλία.

  Στην ενότητα Aufsatz ('Εκθεση) αναπτύσσετε ένα ελεύθερο θέμα από τη γερμανική πραγματικότητα ή λογοτεχνία που έχετε επιλέξει από έναν κατάλογο βιβλίων και έχετε προετοιμάσει.

  Προφορική ατομική εξέταση (περίπου 20 λεπτά)

  'Εχετε στη διάθεσή σας 15 λεπτά να προετοιμάσετε ένα κείμενο, το οποίο διαβάζετε δυνατά προσέχοντας την άρθρωση και τον τονισμό. Αποδίδετε το νόημά του περιληπτικά και καλείστε να μιλήσετε για το θέμα του κειμένου. Αναπτύσσετε σε σύντομη διάλεξη (Vortrag) κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει και έχετε προετοιμάσει και κατόπιν συνομιλείτε γι' αυτό με τους δύο αξιολογητές.

  Αξιολόγηση

  Η εξέταση Goethe-Zertifikat C2: Zentrale Oberstufenprüfung διεξάγεται και αξιολογείται σε όλο τον κόσμο με ενιαία κριτήρια. Οι γραπτές εργασίες και η προφορική επίδοση αξιολογούνται από δύο ανεξάρτητους εξεταστές στα κατά τόπους Εξεταστικά Κέντρα βάσει ενιαίων κριτηρίων.

 • GROSSES - GDS:Großes Deutsches Sprachdiplom - C2+ +

  Γραπτή ομαδική εξέταση (630 λεπτά)

  Στην ενότητα Aufsatz ('Εκθεση) επιλέγετε ένα θέμα και γράφετε μια έκθεση με ορθή δομή και συνοχή, στην οποία αναπτύσσετε επιχειρήματα, αντεπιχειρήματα και την προσωπική σας άποψη πάνω στο θέμα.

  Στην ενότητα Texterklärung (Ερμηνεία κειμένου) διαβάζετε ένα θεωρητικό ή λογοτεχνικό κείμενο και δίνετε εύστοχες και γλωσσικά άψογες ως προς το ύφος απαντήσεις σε ερωτήσεις και διατυπώνετε με άλλα λόγια και ύφος ορισμένα αποσπάσματα του κειμένου.

  Στην ενότητα Ausdrucksfähigkeit (Ικανότητα έκφρασης) παραφράζετε ένα κείμενο και αποδεικνύετε έτσι ότι είστε σε θέση να χρησιμοποιείτε ένα πολύ απαιτητικό γλωσσικό ύφος.

  Στην ενότητα Diktat (Ορθογραφία) αποδεικνύετε ότι ενώ διαβάζετε δυνατά, είστε σε θέση να ερμηνεύετε ταυτόχρονα το περιεχόμενο και να το αποδίδετε σωστά ως προς τη γραμματική και την ορθογραφία.

  Στις ερωτήσεις του Fachgebiet (Ειδικού τομέα) τον οποίο έχετε επιλέξει (γερμανική λογοτεχνία , θετικές ή οικονομικές επιστήμες) απαντάτε σε ένα ερώτημα για κάθε ένα από τα δύο βιβλία που έχετε επιλέξει από τον κατάλογο. Οι απαντήσεις σας πρέπει να είναι περιεκτικές, ουσιώδεις και γλωσσικά ορθές.

  Στην ενότητα Landeskunde (Πληροφορίες για τη χώρα) για την οποία έχετε επιλέξει δύο βιβλία από τον κατάλογο που περιέχουν πληροφορίες για τη Γερμανία, πρέπει να απαντήσετε σε μία ερώτηση από το κάθε ένα βιβλίο. 'Ετσι αποδεικνύετε ότι διαβάζοντας αυτά τα βιβλία έχετε ενημερωθεί καλά για τις ιστορικές, σύγχρονες ή πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στη Γερμανία και μπορείτε να αποδώσετε σωστά το περιεχόμενό τους χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα γλωσσικά στοιχεία.

  Προφορική ατομική εξέταση (25 λεπτά)

  'Εχετε στη διάθεσή σας 40 λεπτά να προετοιμάσετε ένα κείμενο, το οποίο διαβάζετε δυνατά με πειστικό τρόπο αρθρώνοντας και τονίζοντάς το σωστά. Κάνετε μια σύντομη διάλεξη (Vortrag) για ένα θέμα που έχετε επιλέξει και για το οποίο έχετε κρατήσει σημειώσεις. Κατόπιν συνομιλείτε και συζητάτε για το θέμα με τους δύο εξεταστές προβάλλοντας μεταξύ των άλλων επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα.

  Αξιολόγηση

  Η εξέταση Großes Deutsches Sprachdiplom διεξάγεται σε όλο τον κόσμο με ενιαία κριτήρια. Οι γραπτές εργασίες αξιολογούνται κεντρικά στο Μόναχο από αξιολογήτριες και αξιολογητές τόσο του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilian όσο και του Goethe-Institut – βάσει ενιαίων κριτηρίων και ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο. Η προφορική επίδοση αξιολογείται στα κατά τόπους Εξεταστικά Κέντρα από δύο εξεταστές.

 • Κρατικό Πιστοποιητικό Γερμανικής Γλωσσομάθειας - Α Επίπεδο +

  Το σύνολο των ερωτημάτων του ενιαίου διαβαθμισμένου τεστ θα επιτρέπει την εξασφάλιση 200 μονάδων από τις οποίες οι 100 θα εξασφαλίζονται από ερωτήματα επιπέδου δυσκολίας Α1 και οι υπόλοιπες 100 από ερωτήματα επιπέδου δυσκολίας Α2.

  • Στους εξεταζόμενους που εξασφαλίζουν συνολική βαθμολογία (δηλ. από όλες τις ενότητες) κάτω από 60 (δηλ. 1-59) δε χορηγείται πιστοποιητικό.
  • Στους εξεταζόμενους που εξασφαλίζουν βαθμολογία από 60 έως και 100 χορηγείται πιστοποιητικό Α1.
  • Στους εξεταζόμενους που εξασφαλίζουν βαθμολογία από 101 έως και 119 (που θα ήταν αποτυχόντες του Α2) χορηγείται, επίσης, πιστοποιητικό Α1.
  • Στους εξεταζόμενους που εξασφαλίζουν βαθμολογία από 120 έως 200 μονάδες χορηγείται πιστοποιητικό Α2, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξασφαλίσει ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την εξής: Πρώτη ενότητα 15 μονάδες, δεύτερη ενότητα 18 μονάδες και τρίτη ενότητα 15 μονάδες.
 • Κρατικό Πιστοποιητικό Γερμανικής Γλωσσομάθειας - Β Επίπεδο +

  Το σύνολο των ερωτημάτων του ενιαίου διαβαθμισμένου τεστ (Β1+Β2) επιτρέπει την εξασφάλιση 200 μονάδων από τις οποίες οι 100 προέρχονται από ερωτήματα του χαμηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Β1) και οι υπόλοιπες 100 από ερωτήματα του υψηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Β2). Στις εξετάσεις επιτυγχάνει ο/η υποψήφιος/α που συγκεντρώνει τουλάχιστον το 60% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχει επιτύχει το 30% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας για κάθε φάση εξέτασης χωριστά, με εξαίρεση την τέταρτη.

  • Στους εξεταζόμενους που εξασφαλίζουν συνολική βαθμολογία (δηλ. από όλες τις ενότητες) κάτω από 60 (δηλ. 1-59) δε χορηγείται πιστοποιητικό.
  • Στους εξεταζόμενους που εξασφαλίζουν βαθμολογία από 60 έως και 100 χορηγείται πιστοποιητικό Β1.
  • Στους εξεταζόμενους που εξασφαλίζουν βαθμολογία από 101 έως και 119 (που θα ήταν αποτυχόντες του Β2) χορηγείται, επίσης, πιστοποιητικό Β1.
  • Στους εξεταζόμενους που εξασφαλίζουν βαθμολογία από 120 έως 200 μονάδες χορηγείται πιστοποιητικό Β2, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξασφαλίσει ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την εξής: Πρώτη ενότητα 15 μονάδες, δεύτερη ενότητα 18 μονάδες και τρίτη ενότητα 15 μονάδες.
 • 1